Medlem / 160311

Ny medlem: Robin ”Rebstar” Shah

Rebstar Foto: Jesper Berg

Vi säger hej och välkommen till Skaps nya medlem Rebin Shah, a.k.a Rebstar! 

Rebin Shah har massor på gång: turné i i USA, ny musik och han blev nyss uppmärksammad i internationella tidningen Forbes

Berätta, hur kom det sig att du började göra musik?
Till skillnad från andra hobbys och yrkesval som man väljer i livet “valde” jag inte att göra musik, utan det har alltid varit en del av min identitet. Jag spelade piano som liten. Jag dansade till Michael Jackson. Jag rappade till Fresh Prince och Eminems låtar. Under mina tonår började jag skriva egen musik och då var det kört – no turning back. Jag studerade juridik i Skottland men mitt musikaliska spöke hemsökte mig. Jag valde att hoppa av och lägga all min tid på musik istället. Nu är jag här. Ja, vad ska man annars göra med alla idéer som bara strömmar?

På gång närmaste framtiden?
Mini-turné i USA som går av stapeln till helgen i Austin, Texas under SXSW. Jag jobbar med artisten Vivi och även Saint från Gambia som släppte sin redan tokhyllade debutplatta #TheNewFunkyDread tidigare i veckan. And of course, ny musik väldigt snart.

Sist men inte minst, varför gick du med i Skap?
Som initiativtagare finner jag mig ofta i en frustrerande situation – jag vill mycket men saknar resurser och kunskapen att göra en tydlig påverkan på egen hand. Tillsammans med Skap hoppas jag att värna upphovspersonernas rättigheter och främja svensk musik.

Foto: Jesper Berg