Stipendier och priser / 160208

Amanda Werne och Love Antell tilldelades Skaps och Manifests kompositions- och textpris

wernemanifest

Fredagen den 5 februari delade Skap för 7:e året ut två priser på Manifestgalan, Sveriges enda oberoende musikgala. Priserna för årets textförfattare och kompositör går till Love Antell och Amanda Werne, känd under artistnamnet Slowgold.

Manifestgalan är Sveriges enda oberoende musikgala som arrangeras av Svenska Oberoende Musikproducenter sedan 2003, och Skap delar sedan starten ut två priser på Manifestgalan, pris för årets bästa textförfattare och kompisitör. Och i år går de två priserna till Love Antell och Amanda Werne.

– En jättestor ära och väldigt överraskande, säger Amanda Werne om priset som årets kompositör. Efter 15 års låtskrivande, där man sitter ensam och jobbar, är det väldigt fint att få uppmärksamhet för sitt låtskrivande med ett sånt här pris. Det betyder väldigt mycket, säger hon.

– Skap arbetar ständigt med att lyfta fram människorna bakom musiken och att få möjlighet att göra det på Manifestgalan är något vi är glada och stolta över, säger Johan Hammarbäck, stipendie- och prisansvarig på Skap.

Priset för årets textförfattare går alltså till Love Antell för hans skiva Barn av Amerika. Juryns motivering: En orädd och angelägen textförfattare med stort hjärta. Med örat mot marken har han skrivit en rad texter som sätter ord på några av vår tids absolut viktigaste frågor.

Amanda Werne tilldelas priset som årets kompositör för skivorna Stjärnfall och Glömska. Juryns motivering: En kompositör som med små gester skapar stor och organisk musik som rör sig fritt över tid och rum.