Upphovsrätt / 151211

Skap svarar på EU-kommissionens förslag om upphovsrättsliga reformer

ecsa

Enklare tillgång till digitalt innehåll för konsumenten. Det handlar ett av EU-kommissionens förslag till åtgärder om enligt ett pressmeddelande i veckan.

Förslagen presenterades som en del av kommissionens strategi för EU:s digitala marknad. Skap arbetar genom ECSA tillsammans med de europeiska organisationerna för journalister (European Federation of Journalists), författare (European Writers’ Council) samt manusförfattare (Federation of Screenwriters of Europe) under namnet Authors’ Group. I ett gemensamt svar på kommissionens pressmeddelande uttrycker man stöd för förenklad tillgång till skyddat material, men understryker också att detta inte får ske på bekostnad av upphovspersoners möjlighet att licensiera i olika territorier.

Läs pressmeddelandet från EU-kommissionen här >>
Läs svaret från Authors’ Group här >>