Upphovsrätt / 151130

Musikförläggarna lanserar mikrolicens för texter, ackord och noter på nätet

Musikförläggarna lanserade idag en upplysningskampanj om vilka regler som gäller när man vill lägga upp låttexter, noter och ackord på nätet. I samband med kampanjen lanseras även en mikrolicens riktad mot exempelvis föreningar, ideella organisationer och privatpersoner som lägger ut upphovsrättsskyddat material i mindre omfattning. Licensen ska göra det lättare för dessa att få tillstånd att lägga ut enstaka låttexter, noter eller ackord på sina webbplatser.

Webbplatser med omfattande material eller kommersiella aktörer behöver fortfarande söka tillstånd från varje enskild rättighetshavare.

Upplysningskampanjen och mikrolicensen görs med stöd av Stims promotionnämnd.

Läs mer på Musikförläggarnas webbplats >>