Upphovsrätt / 151127

We Are Songwriters avslutade med seminarium om musikens värde

wearesongwriters770

På torsdageftermiddagen samlades ett 60-tal låtskrivare i Stims hörsal för den sista delen av We Are Songwriters. Ämnet för dagen var ”musikens värde i den digital världen”.


Michael Blair intervjuar låtskrivaren Keli Nicole Price.

Som första programpunkt stod moderator Michael Blair och Skaps ordförande Alfons Karabuda som diskuterade hur skapandet värdesätts i den digitala näringskedjan. Kompositörerna har länge agerat som musikbranschens riskkapitalister med sitt innehåll, men har sällan fått det man förtjänar när intäkterna ska fördelas.

Det viktigaste budskapet från Alfons Karabuda under dagen var: glöm aldrig att det är du som är kompositör som sitter på det mest värdefulla; själva låten. När du skriver avtal så se till att motparten ger dig dig likvärdigt värde/motprestation tillbaka, och håll avtalstiderna korta. På så sätt har du råd med en ”dålig deal”.

Michael Blair intervjuade dessutom Keli Nicole Price, amerikansk låtskrivare som bl a co-writat för Beyoncé.

Läs mer på wearesongwriters.se >>

We Are Songwriters är ett projekt som initierats av Skap och genomförts med stöd av Stims promotionnämnd. Med WAS vill Skap nå ut till unga låtskrivare som har en fot i branschen men som kanske ännu inte kan bli Skapmedlemmar.