Upphovsrätt / 151113

We Are Songwriters samlade unga låtskrivare i Stim-huset

wasjh

På torsdageftermiddagen samlades ett 60-tal låtskrivare i Stims hörsal under We Are Songwriters andra träff.

Där fick de höra Skaps juridiska rådgivare Jakob Hvistendahl gå igenom förlagskontrakt och beställningsavtal. Ina Forsberg som var moderator intervjuade Tony Malm som delade med sig av sina erfarenheter från att vara en ung drömmande låtskrivare till professionellt verksam kompositör, producent och entreprenör.

Till sist fick en namnkunnig panel bestående av Pernilla Svanström (The Kennel), Anders Johansson (Albot & Albot), Pelle Lidell (Universal Music Group) och Michaela Lundin (Ten Music Group) berätta om hur de från management- och förlagshåll hittar vilka kompositörer och artister de vill jobba med, och inte minst tips om i vilken de helst ser att låtskrivare  presenterar sitt material.

We Are Songwriters är ett projekt som initierats av Skap och genomförts med stöd av Stims promotionnämnd. Med WAS vill Skap nå ut till unga låtskrivare som har en fot i branschen men som kanske ännu inte kan bli Skapmedlemmar.


Moderator Ina Forsberg med ett generalavtal i högsta hugg. Jakob Hvistendahl gav tips om viktiga punkter att tänka på vid förhandling.

Läs mer om We Are Songwriters >>