Stipendier och priser / 151009

Seinabo Sey fick Skaps jubileumspris på musikskaparkalaset i Stockholm

skap-stip-2015003

Årets mottagare av Skaps jubileumspris är Seinabo Sey. Foto: Anna Rut Fridholm.

Seinabo Sey tog emot Skaps jubileumspris igår kväll torsdag 8 oktober när Sveriges kompositörer och textförfattare bjöd in till musikskaparfest i Stockholm. Också Carl FalkJoy och Linnea DebMartin HederosElin LarssonAdam BaptisteVincent PontareJörgen ElofssonOla MagnellLaleh och Barbro ”Lill-Babs” Svensson firades med priser och stipendier.

Tidigare i veckan hyllades Seinabo Sey av Taylor Swift på Instagram och igår kväll tog hon emot Skaps jubileumspris när Sveriges kompositörer och textförfattare firade svenskt musikskapande på Bar Brooklyn i Stockholm.

I motiveringen skriver Skap: Skaps jubileumspris uppmärksammar unga upphovspersoner som kommer att göra storverk – men som redan lämnat ett ordentligt avtryck. Årets pristagare har en röst som hela världen älskar. Vi vill också prisa hennes minst lika älskvärda gärning som textförfattare. Skaps jubileumspris 2015 till Seinabo Sey!

Seinabo slog igenom med ”Younger” 2013 och senare i år kommer första fullängdsalbumet ”Pretend”. Hon har också släppt EP:n ”For Madeleine”, deltagit i Allsång på Skansen och i augusti i år sommarpratade hon i P1.

STJÄRNSPÄCKAT PÅ Skap:S MUSIKSkapARFEST PÅ BAR BROOKLYN
När Skap igår kväll hyllade svenskt musikskapande på Bar Brooklyn i Stockholm bjöds det på en rad överraskningar. Husbandet Damn! spelade hela kvällen och på scen uppträdde också EliasADLSilvana Imam och Lill-Babs:

– Jag började för 60 år sedan. Och det är 60 år utan comeback, deklarerade Lill-Babs innan hon drog igång ett 14-låtarsmedley som fick hela publiken att vråla.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, mottagare av Skaps Hederspris 2015. Foto: Anna Rut Fridholm.

Förutom Seinabo Sey tog  Carl FalkJoy och Linnea DebMartin HederosElin LarssonAdam BaptisteVincent PontareLalehJörgen ElofssonOla Magnell och Barbro ”Lill-Babs” Svensson emot priser och stipendier.

Kvällens Skapstipendiater och pristagare: Laleh, Seinabo Sey, Adam Baptiste, Carl Falk, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Linnea Deb, Jörgen Elofsson, Elin Larsson, Ola Magnell, Joy Deb och Vincent Pontare. Foto: Anna Rut Fridholm.

Tidigare under hösten har Skap uppmärksammat musikskapare i syd, väst och norr med liknande musikmanifestationer.

– Skap har under många år lyft fram svensk musik och Sveriges musikskapare med en vårfest i Stockholm. I år har vi knoppat av den traditionen och firar musikskapandet runtom i landet. Överallt med fokus på mångfalden i det svenska musiklivet, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda.

Samtliga mottagare av priser och stipendier den 8 oktober:
Adam Baptiste – Skapstipendium
Joy & Linnea Deb – Skapstipendium 
Jörgen Elofsson – Skaps hederspris 
Carl Falk – Skapstipendium 
Martin Hederos – Skapstipendium 
Laleh – Skaps pris till Kai Gullmars minne 
Elin Larsson – Skapstipendium 
Ola Magnell – Skaps stipendium till Evert Taubes minne 
Vincent Pontare – Skapstipendium 
Seinabo Sey – Skaps jubileumspris 
Barbro ”Lill-Babs” Svensson – Skaps hederspris