Upphovsrätt / 140130

ECSA lanserar EU-kampanj för upphovsrätt

”Säg ja till kultur och nej till nedmontering av dina rättigheter”. Det är budskapet i den kampanj ECSA, som samlar alla kompositörer och textförfattare i Europa, lanserat för att du som musikskapare ska vara med och påverka framtidens upphovsrätt.

Just nu pågår en öppen konsultation angående EU-arbetet för att reformera upphovsrätten. Du kan vara med och besvara enkäten fram till 5 mars.

Upphovsrätt handlar inte bara om dina möjligheter att göra en inkomst på ditt arbete utan även om dina konstnärliga rättigheter, som möjligheten att skydda ditt eget uttryck. De förändringar som påverkar den ekonomiska upphovsrätten kan också komma att förändra den ideella upphovsrätten, alltså din rätt att bestämma över ditt verk. Därför är det viktigt att du får möjlighet att vara med och påverka det reformarbete EU just nu arbetar med.

Besök kampanjsidan Creators for Europe och läs mer. Där hittar du dels ett upprop som du kan skriva under direkt på sidan, dels en länk till EU-kommissionens omfattande enkät. Tänk på att du inte behöver besvara alla frågor i enkäten, även om du bara besvarar ett fåtal tas dina svar med i EU-kommissionens sammanställning. Enkäten är på engelska, men du kan lämna dina svar på svenska om du vill.

EU-kommissionens öppna konsultation pågår till den 5 mars! Svara nu!

Klicka här för att komma vidare till kampanjsajten med upprop och länk till EU-enkäten >>