Påverkansarbete / 140128

Många gillar Skaps mångfalds- och jämställdhetssatsning

Idag lanserade Skap 2014 års fokusområde Mångfald och jämställdhet – en nyhet som togs emot med glädje i media och sociala medier.

Under 2014 tänker Skap skärskåda musiklivet, ta reda på vad som behöver bli bättre och genomföra konkreta åtgärder för ökad mångfald och jämställdhet. Arbetet startade med en workshop med bland andra musikskaparen, författaren och aktivisten Marie Selander, musikskaparna Fredrik Thomander och Elise Einarsdotter, Marie Dimberg, grundare och manager på D&D Management, Hanna Rothelius från Popkollo, Pernilla Alexandersson, vd på AddGender, och jämställdhetsminister Maria Arnholm tillsammans med sin sakkunniga Miriam Nordfors, samt Skaps ordförande Alfons Karabuda och Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen, som tillsammans ledde startmötet. Det berättade vi i pressmeddelande och intervjuer under dagen, liksom att Lina Thomsgård blir projektledare för Skaps fokusområde.


Förra veckans workshop och startmöte för Skaps satsning på Mångfald och jämställdhet.
Från vänster till höger: Lina Thomsgård, Pernilla Alexandersson, Alfons Karabuda,
Miriam Nordfors, Marie Selander och Marie Dimberg. Foto: Kjell Holmstrand.

Redan igår kunde man i Lilla Aktuellt se Lina Thomsgård tala om jämställdhet i ett inslag om Melodifestivalen och idag inledde Kulturnyheterna sina sändningar med Skaps satsning. Också Musikindustrin och Resumé har tagit upp nyheten.

På Facebook, Twitter och LinkedIn blev mottagandet av nyheten mycket positivt. Många tycker att kombinationen Skap och Thomsgård borgar för något riktigt bra. På tisdagskvällen har förmiddagens pressmeddelande, som lästs drygt 700 gånger på MyNewsdesk, också drygt 400 ”gillar” på Facebook.

Läs Skaps pressmeddelande >>
Se Kulturnyheterna med Lina Thomsgård >>
Läs Musikindustrin >>
Läs Resumé >>
Se Lina Thomsgård i Lilla Aktuellt >>
Bilder från förra veckans workshop på Facebook >> och Flickr >>

Läs mer:

Alfons Karabuda om musik, jämställdhet och digital agenda i Kulturekonomi >>