Upphovsrätt / 131030

Video: Din musikbusiness – har du koll på dina rättigheter?

Vad vet egentligen unga svenska aktörer inom hiphop-genren om hur musikbranschen fungerar? Den frågan ställde sig musikjournalisten Ametist Azordegan och inledde ett samarbete med juristen Andreas Wendén och Skap. Resultatet blev ett seminarium under rubriken Din musikbusiness – har du koll på dina rättigheter? Nu kan du se intervjuerna med Salla Salazar och Amir Chamdin här på Skap.se.

 – Oftast vill man bara prata om det kreativa, att det är kul att göra musik. Under min karriär som låtskrivare önskar jag ibland att jag hade varit mer intresserad av mina rättigheter som låtskrivare och inte bara det kreativa, säger låtskrivaren och musikern Amir Chamdin, som var en av de som delade med sig av sina erfarenheter för det 80-tal vetgiriga som samlats på Södra Teatern i Stockholm.

Skap erbjuder sedan länge medlemsutbildningar och juridisk rådgivning, men har inte tidigare riktat sig så tydligt mot just genren hiphop. Genom samarbetet med Ametist Azordegan och Andreas Wendén hoppas Skap nå nya grupper av musikskapare.

Deltagarna fick också träffa Salla Salazar från Redline Recordings, som gav sin syn på vad man ska tänka på när man skriver avtal och hur man ser till att bevaka sina rättigheter.

– Jag är med för att det är viktigt att dela med sig av sina erfarenheter till andra som vill lyckas i musikbranschen. Vi sitter i samma båt och bara tillsammans kan vi förbättra villkoren, säger Salla Salazar.

 

 

Salla Salazar på Din musikbusiness

Din musikbusiness – Ametist Azordegan intervjuar Salla Salazar from Skap on Vimeo.

 

 

Amir Chamdin på Din musikbusiness

Din musikbusiness – Ametist Azordegan intervjuar Amir Chamdin from Skap on Vimeo.

Popjuristen Andreas Wendéns presentation på Din musikbusiness

Din musikbusiness – Andreas Wendén om upphovsrätt del 1 from Skap on Vimeo.

 

Din musikbusiness – Andreas Wendén om upphovsrätt del 2 from Skap on Vimeo.

 

Din musikbusiness – Andreas Wendén om artist-, förlags-, och managementavtal from Skap on Vimeo.

 

 

Andreas Wendéns presentationer