Stipendier och priser / 130821

Babben Larsson prisas på Skogmandagen 2013

babben_webb

Babben Larsson, välkänd komiker, skådespelare och låtskrivare, får Thore Skogmans riksstipendium för sin gärning i Skogmans anda. Stipendiet överlämnas på Skogmandagen i Hallstahammar nu på lördag.

Babben Larsson är kanske känd för de flesta som komiker, men är en av våra flitigaste mångsysslare med bakgrund på scen, i tv, i radio, och i tidningar som skådespelare, sångare, regissör, programledare, krönikör – och mycket mer.

– Jag växte upp med Thore Skogmans texter och vill jobba i samma anda, det vill säga brett, folkligt och roligt. Därför känns det jättekul att få det här priset, säger Babben Larsson.


Babben Larsson är årets mottagare av Thore Skogmans riksstipendium.
Foto: Marie Agerhäll.

Motiveringen lyder:

Vår pristagare är, liksom Thore Skogman, en synnerligen mångfacetterad underhållare: skådespelare, revymakare, låtskrivare, textförfattare, komiker och krönikör.

Med knivskarp akuratess kramar hon humorn ur vardagen – med ena ögat mot samtidens fenomen och det andra mot sitt eget hjärta levererar hon jordnära men till bristningsgränsen humorfyllda betraktelser och insikter som får oss alla att känna oss som en del av något större. 

Babben Larsson tar emot stipendiet på Skogmandagen i Hallstahammar, där hon också kommer att uppträda med egna tolkningar av Thore Skogmans låtar.

Plats: Carmenladan på Skantzen i Hallstahammar. 
Tid:  Lördag 24/8 från kl. 14.00. Stipendieutdelningen börjar ca 15.30.

Skapmedlemmen Thore Skogman föddes i Hallstahammar 1931 och lämnade oss 2007. Thore Skogman var folkkär som artist och en mycket produktiv kompositör och textförfattare med över 1200 registrerade låtar. Thore Skogman-sällskapet bildades 2009.

Stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar Skap ut ett trettiotal priser och stipendier för att lyfta fram kompositörerna och textförfattarna bakom musiken vi alla lyssnar på. Skap delar ut Thore Skogmans riksstipendium i samarbete med Thore Skogman-sällskapet.

Läs mer om Skogmandagen och stipendieutdelningen här >>