Evenemang / 130528

Förbjuden musik på Impossible Music Sessions Stockholm

Nu kan du se Impossible Music Sessions Stockholm här på Skap.se. Hela arrangemanget webbsändes med Bambuser och kan nu ses i efterhand.

 

 

 

Runtom i världen censureras och förföljs musiker för att de uttrycker sina åsikter. På The Impossible Music Sessions tar musikerna sina röster tillbaka och skapar gränsöverskridande samarbeten.

Den 11 juni kl 19 på Södra Bar i Stockholm introduceras THE IMPOSSIBLE MUSIC SESSIONS STOCKHOLM. I denna SESSION #1 framförs musik skriven av de censurerade musikerna Pussy Riot (Ryssland) och Arya Aramnejad (Iran), tolkad av de svenska artisterna Jennie Abrahamson, Linnéa Olsson och Love Antell

Via videolänk har vi med oss (om omständigheterna tillåter) JEKATERINA SAMUTSEVICH från Pussy Riot och ARYA ARAMNEJAD, som berättar för oss om sina konstnärliga uttryck och situationen som förföljda musiker. Dessutom får vi höra från OLE REITOV (DK) på FREEMUSE, en organisation som arbetar för att sprida information om musikcensur. Grundaren av konceptet The Impossible Music Sessions, AUSTIN DACEY (US), är med via skype och berättar om bakgrunden till idén.