Stipendier och priser / 130519

Årets pris till Kai Gullmars minne till Agnetha Fältskog

2

Vid fredagskvällens releasefest i Stockholm för nya albumet ”A” mottog sångerskan och kompositören Agnetha Fältskog Skaps pris till Kai Gullmars minne. Skaps styrelseledamot Johan Ekelund överlämnade priset. 

Med anledning av lanseringen av ”A” har Fältskog tvingats lämna återbud till Skaps årliga vårfest, som går av stapeln nu på måndag. Istället fick Skap möjlighet att lämna över Skaps pris till Kai Gullmars minne vid releasefesten för ”A” i Stockholm på fredagskvällen.

Agnetha Fältskog receives the Skap 2013 Kai Gullmar Memorial Award from Skap on Vimeo.

Motiveringen lyder: 

Alltid närvarande och med en ojämförlig position i svensk musiks historia och framtid – Skaps pris till Kai Gullmars minne 2013 tilldelas Agnetha Fältskog.

Tidigare mottagare av Skaps pris till Kai Gullmars minne är Nina Persson (2012) och Lena Philipson (2011).

Kai Gullmar har kallats Sveriges första kvinnliga populärkompositör och var en av 1900-talets mest framgångsrika och folkkära kompositörer. Hon skrev över 500 låtar, bland annat sjömansvalser, visor, filmmusik och evergreens.