Stipendier och priser / 130322

Skap möjliggör nyinstiftade Denniz Pop Awards

Idag lanseras Denniz Pop Awards. Bakom priset står tidigare Cheiron-medlemmar och Denniz Pops kollegor, släkt och vänner. Skap stödjer Denniz Pop Awards från starten. 

– Vi är tacksamma att Skap är med och finansierar ett så viktigt pris till minne av Denniz Pop, säger Jacob Schulze på Denniz Pop Awards.

Idén bakom Denniz Pop Awards är att hjälpa fram nya låtskrivare, producenter och artister i Denniz Pops anda och att samla in pengar till Denniz Pops Minnesfond. Utdelningen från Denniz Pops Minnesfond används till utlandsresor i studiesyfte för vårdpersonal på Radiumhemmet samt till förbättring av patienternas vårdmiljö på Radiumhemmet.

– Denniz Pop är, trots att det hunnit gå femton år sedan han lämnade oss, fortfarande en förgrundsgestalt i svenskt och internationellt musikliv. Initiativet Denniz Pop Awards hedrar det musikaliska arv han lämnat efter sig genom att lyfta fram nya musikskapare, ett ändamål Skap gärna stödjer, säger Skaps ordförande Alfons Karabuda. 

Låtskrivaren och producenten Denniz Pop avled i cancer 1998, bara 35 år gammal. Han var en av initiativtagarna bakom hitfabriken Cheiron och produktioner signerade Denniz Pop har sålt i omkring 50 miljoner exemplar.

Denniz Pop Awards delar ut priser i fyra kategorier: Rookie: Songwriter/producerRookie: Artist/BandMVP – The Most Valuable Personoch The Grand Prize, som går till årets största internationella succé.

Ansökan till något av priserna görs på www.dennizpopawards.com.

Denniz Pop Awards finansieras av donatorer, sponsorer och en välgörenhetsgala. Donationer kan lämnas via webbplatsen www.dennizpopawards.com. Skap går in med 100 000 kr för att möjliggöra att priset blir verklighet.