Stipendier och priser / 130312

Benny Andersson nominerad till nordiska filmmusikpriset HARPA

Benny Anderssons musik till ”Palme” har nominerats till HARPA – Nordic Film Composer Award 2013. Vinnaren utses på Trondheims internationella filmfestival Kosmorama den 21 april.

– Benny Anderssons förmåga som musikskapare är ingen nyhet. Nu visar han åter att han också har förmågan att hitta projekt där hans musik blir ett bärande bidrag, något som tydligt återspeglas i helhetsupplevelsen av Palme, säger Alfons Karabuda, ordförande i Skap.

Benny Andersson är just nu också aktuell med musikalen ”Hjälp sökes” på Orionteatern i Stockholm, i samarbete med Kristina Lugn, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson. Vinnaren av HARPA – Nordic Film Composer Award 2013 utses den 21 april på Trondheims internationella filmfestival Kosmorama.

Om HARPA – Nordic Film Composer Award

HARPA – Nordic Film Composer Award instiftades 2010 av de nordiska ländernas kompositörs- och tonsättarorganisationer. Filmmusikkompositörer från Sverige, Finland, Island, Norge och Danmark tävlar om utmärkelsen. Prissumman är 100 000 kr. Tidigare pristagare är Fredrik Emilson (Sverige) 2012, Gaute Storaas (Norge) 2011 och Dani Strömbäck (Finland) 2010. Det svenska bidraget till HARPA – Nordic Film Composer Award utses gemensamt av Skap och FST.