Evenemang / 130213

Caroline Leander på Skeppar Karls salong

leandersong

I måndags fick dryga dussinet Skapmedlemmar möjlighet att höra Caroline Leander tala om sin musik och spela och sjunga på Skeppar Karls salong i Stockholm.

Caroline spelade en rad av sina låtar och berättade personligt om deras bakgrund och sammanhang. Frågan i vilken genre hon egentligen hör hemma väckte diskussion som såväl publiken som Caroline själv återkom till flera gånger under kvällen.

När hon 2011 fick Skapstipendium beskrevs hennes musik som resande ”i ett gränsland befolkat av drömmande kaliforniska singer-songwriters, franska estradörer och undersköna skånska nymfer med fickorna fulla av jazz”. Och vid något tillfälle fick hon läsa i media att hon gör ”synestesi-pop”.

Inramningen för kvällen stod Brittakåren för. Det handlar om Skapmedlemmarna Maria Lindström, Anna Eriksson och Lolita Ray som bjöd på både soppa och sång.

När undertecknad lämnade Skeppar Karls salong hade musiken tystnat, men diskussionen om skapandet pågick fortfarande. Utbytet av tankar, åsikter och erfarenheter fortsatte långt efter Skeppar Karls salongs ordinarie stängning.

Vem vill du möta av dina kolleger? Hör av dig till kansliet och föreslå en Skapmedlem för inspirerande ”Möte med Skapare” på info [at] skap [dot] se.