Stipendier och priser / 121004

Nordiskt filmmusikpris kan gå till Fredrik Emilson

I helgen delas det nordiska filmmusikpriset HARPA Nordic Film Composers Award 2012 ut under RIFF Reykjavik International Film Festival. Svenske filmmusikkompositören och Skapmedlemmen Fredrik Emilson är nominerad.

Fredrik Emilson är verksam både som filmmusikkompositör och regissör. Han har skrivit musik till bland annat Levan Akins Katinkas Kalas och Ella Lemhagens Patrik 1,5 och Kronjuvelerna. För musiken till den sistnämnda nominerades han till en Guldbagge 2012 och det är också för den han nu är nominerad till HARPA Nordic Film Composers Award 2012.

 


Fredrik Emilson. Foto: Tomas Michaelsson.

 

 

Vinnaren utses nu på lördag den 6 oktober på Reykjaviks nya konserthall HARPA i samband med RIFF Reykjavik International Film Festival.

Om Nordic Film Composers Award
I år är det fjärde gången Nordic Film Composers Award delas ut. Filmmusikkompositörer från Sverige, Finland, Island, Norge och Danmark tävlar om utmärkelsen. Prissumman är 100 000 kr. Tidigare pristagare är Gaute Storaas (Norge) 2011 och Dani Strömbäck (Finland) 2010. Mer information på www.harpafilmmusic.is.