Stipendier och priser / 120619

Max Martin och Shellback prisas av svenska kompositörer

skap_schuster_max_martin

 Max Martin och Shellback har mottagit stipendier av Skap – Svenska Kompositörer Av Populärmusik. Utdelningen skedde på Berns i Stockholm på måndagen.

 Max Martin och Shellback, eller Martin Sandberg och Johan Schuster som de egentligen heter, fick på måndagen ta emot stipendier av Skap – Svenska Kompositörer Av Populärmusik för sina insatser som låtskrivare.

Max Martin tilldelades stipendium ur Fred Winters minnesfond och Shellback ett Skapstipendium. Tillsammans har de arbetat med världsstjärnor som Britney Spears, Usher och Pink och dominerat Billboards singellista det senaste året.

– Max Martins och Shellbacks internationella framgångar har bidragit till att lyfta fram låtskrivarens betydelse bakom en hit. Inte minst har de också bidragit till Sveriges framskjutna position i musikvärlden, säger Alfons Karabuda, Skaps ordförande.

Max Martin och Shellback mottog stipendierna, tillsammans 80 000 kr, på Berns i Stockholm i går den 18 juni. Pengarna skänker de till Denniz Pops minnesfond.

Låtskrivaren och producenten Denniz Pop avled i cancer 1998, bara 35 år gammal. Han var en av initiativtagarna bakom hitfabriken Cheiron och produktioner signerade Denniz Pop har sålt i omkring 50 miljoner exemplar. Utdelningen från Denniz Pops Minnesfond används till utlandsresor i studiesyfte för vårdpersonal på Radiumhemmet samt till förbättring av patienternas vårdmiljö på Radiumhemmet.

 

Mer om Denniz Pops Minnesfond >>