Stipendier och priser / 120612

Skapmedlemmen Jörgen Elofsson prisas av kungen

Kompositören, producenten och Skapmedlemmen Jörgen Elofsson får på fredag ta emot Konungens medalj av 8:e storleken för sina insatser som låtskrivare.

– Jörgen Elofsson har jobbat med en rad av våra största stjärnor. Han är ett fint exempel på hur svenska musikskapare skördar framgångar inte bara i Sverige och Europa utan globalt. Elofsson är värd kunglig uppmärksamhet, säger Alfons Karabuda, Skaps ordförande.

Westlife, Britney Spears, Celine Dion, Bryan Adams, Geri Haliwell, Marie Serneholt, Aaron Carter, Carola, Darin – listan kan göras lång. Jörgen Elofsson har haft ett finger med i det mesta som del av Cheiron under 1990-talet och han har också en rad Idol-vinnarlåtar både i Sverige och USA bakom sig. Tidigare i år gick Kelly Clarkson in som etta på USA-listan med Stronger, som Elofsson är en av upphovsmännen bakom.

Kung Carl XVI Gustaf och Jörgen Elofsson är inte obekanta med varandra. Elofsson skrev When you tell the world you’re mine som Agnes och Björn Skifs framförde på prins Daniels och kronprinsessan Victorias bröllop för två år sedan.

Jörgen Elofsson fick Skapstipendium för sitt skapande år 2000.

Missa inte Jörgen Elofsson i SVT:s Gomorron Sverige onsdag 13/6 kl. 07.43, eller på SVT Play!