Stipendier och priser / 120515

Vilka musikskapare prisas på Skaps vårfest 2012?

Nu på måndag den 21 maj avslöjas vilka som får ta emot pris eller stipendium vid Skaps traditionella vårfest den 28 maj. För 68:e gången uppmärksammas kompositörer och textförfattare av den egna branschen, denna gång på Vinterträdgården, Grand Hôtel i Stockholm.

Varje år delar Skap ut ett trettiotal priser och stipendier för att uppmärksamma upphovsmän, upphovskvinnor och den kreativa mågfald som finns inom Skaps medlemskollektiv. Ett tiotal av dessa delas ut vid Skaps traditionella vårfest. Mottagarna av priser och stipendier vid Skaps vårfest den 28 maj 2012 tillkännages genom pressmeddelande den 21 maj.

Dagen efter vårfesten, den 29 maj, samlas ett antal av gästerna för ett internationellt seminarium, ”Hangover Seminar”. Där diskuteras ett antal centrala frågor kring musikskapares villkor med betoning på samarbete mellan europeiska och amerikanska kompositörer och textförfattare.

Skap har en lång tradition av att uppmärksamma upphovsmän och upphovskvinnor bakom den musik vi alla lyssnar på. Under 2011 mottog bland andra Robyn, Daniel Adams-Ray, Lena Philipsson, Henrik Dorsin och musik- och yttrandefrihetsorganisationen Freemuse Skaps stipendier och priser.