Stipendier och priser / 110816

Skapstipendium till First Aid Kit

_mg_1490

Skapstipendium till First Aid Kit

Klara och Johanna Söderberg, som utgör den hyllade duon First Aid Kit, tilldelas i år ett Skapstipendium om 40 000 kronor för sin upphovsmannagärning. Systrarna Söderberg, nyss hemkomna från en festivalspelning i Finland, träffade Skaps ordförande Alfons Karabuda vid kafé Copacabana i Hornstull för att ta emot stipendiet. För First Aid Kit väntar nu under hösten och vintern en mängd USA-spelningar med bland andra Bright Eyes och svenska Lykke Li.

Tidigare under året har Skap delat ut stipendier och priser till Daniel Adams-Ray, Anna Christoffersson, Gustav Ejstes, Katharina Nuttall, Carl-Axel Dominique, Maria Llerena, Lena Philipsson, Rutger Gunnarsson, Sharon Vaughn, Henrik Sethsson, Tommy Gunnarsson, Elisabeth Lord  låtskrivarna i The Haunted (Anders Björler, Jonas Björler, Peter Dolving, Patrik Jensen, Per Möller Jensen), Those Dancing Days (Cecilia Efraimsson, Marianne Evrell, Linnea Jönsson, Lisa Pyk Wirström, Rebecka Rolfart), Silverbullit (Anders Gustafsson, Andreas Nilsson, Simon Ohlsson, Jukka Rintamäki, Jon Ölmeskog) och yttrandefrihetsorganisationen Freemuse.