Upphovsrätt / 110527

YTTRANDEFRIHET & UPPHOVSRÄTT – SKAP TAR PLATS I ALMEDALEN

Under Almedalsveckan befinner sig Skap i Tonsättarnas hus i Visby mellan 4 och 6 juli. Kom förbi och prata!

Tisdag 5 juli arrangerar Skap ett seminarium i Tonsättarnas hus i Visby. Temat är yttrandefrihet och upphovsrätt. I seminariet deltar Alfons Karabuda, Skaps ordförande, Jan Rosén, professor i civilrätt, Kerstin Brunnberg, Kulturrådets ordförande, Mansour Hosseini, producent, Riksteatern, Andreas Ekström, journalist, Ghogha, rappare.

Musikcensur och yttrandefrihet. Samtal med Ghogha

Den iranska rapparen Ghogha söker asyl i Sverige. Som kvinnlig rappare betraktas hon som kriminell av den iranska regimen och har ingen möjlighet att uttrycka sig fritt. Skaps seminarium inleds med ett samtal mellan Ghogha och Skaps ordförande Alfons Karabuda. 

Intervju med Ghogha i SvD

Inslag om Ghogha i Rapport

Yttrandefrihet och upphovsrätt. Paneldiskussion

Står upphovsrätten i vägen för yttrandefriheten? Eller kan upphovsrätten snarare vara en garant för det fria ordet? I debatten beskrivs ofta den förra som ett hot mot den senare. Samtidigt fungerar upphovsrätten som en garant för att kreatörens verk inte ska utsättas för oönskad exploatering eller förvanskning. Är dessa rättigheter oförenliga? Eller gynnar de tvärtom varandra? Och vem har tolkningsföreträde när dessa frågor ska besvaras? En flerbottnad panel diskuterar. Samtalet modereras av Skaps ordförande Alfons Karabuda. Paneldeltagare är Jan Rosén, professor i civilrätt, Kerstin Brunnberg, Kulturrådets ordförande, Mansour Hosseini, producent, Riksteatern, Andreas Ekström, journalist.

5 juli kl. 14.00-16.00 i Tonsättarnas hus, Skeppsbron 18 i Visby hamn

Pascal i hemmahamn

Punktrion Pascal har hyllats för sina album och konserter. Nu återvänder Isak Sundström, Manuela de Gouvia och Mimmi Skog till sin hemmahamn för en explosiv spelning i New Music Bar. Orkanen närmar sig. Den når Tonsättarnas hus i Visby 5 juli kl. 20.30. Missa inte!