Påverkansarbete / 110517

SkapS vårfest i Blå hallen

img_9984-650x434


Kvällens stipendiater samlade 

Måndagen 16 maj samlades över 500 personer; medlemmar, ministrar, musikbransch och media i Blå hallen för att fira in våren tillsammans med Skap.

 Under kvällen delades 13 stipendier och priser ut – alla om 40 000 kronor – till kompositörer och textförfattare på populärmusikområdet. Ett av priserna – Skaps specialpris – tilldelades yttrandefrihetsorganisationen Freemuse, för deras arbete mot censur och förtryck av musiker och upphovsmän. Fd ordförande i FN:s generalförsamling och tidigare Sveriges utrikesminister Jan Eliasson delade ut priset och framhöll att censuren mot musiker och upphovsmän är en kränkning av mänskliga rättigheter. Vid middagen närvarade också justitieminister Beatrice Ask och kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth.


Skaps ordförande Alfons Karabuda hälsar gästerna välkomna


Jan Eliasson överräcker Skaps specialpris till Marie Korpe från Freemuse


Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth

Under kvällen fick Skap motta en gåva – i form av en specialbeställd tavla – från den isländska handelsministern Katrin Juliusdottir, som i ett tal förklarade hur betydelsefulla Skap och Stim varit i arbetet med att etablera det isländska upphovsrättssällskapet STEF, samt med att utveckla FTT (motsvarigheten till Skap). Juliusdottir framhöll också hur Skaps och Alfons Karabudas ledarskap i ECSA lett till mycket positiva resultat i fråga om både samarbete och påverkansarbete. 

Sahara Hotnights, Skaps hedersmedlem Bengt Hallberg, Ola Stinnerbom samt Magnus Carlson tillsammans med Gustav Ejstes stod för musikaliska framträdande under kvällen. Konferencier Magnus Carlson assisterades också av Goran Kajfes på trumpet och Peter Forss på bas i hyllningsnummer till kvällens stipendiater.

Konferencier Magnus Carlson

Skapstipendier

Daniel Adams-Ray

Anders Björler, Jonas Björler, Peter Dolving, Patrik Jensen och Per Möller Jensen från The Haunted

Anna Christoffersson

Cecilia Efraimsson, Marianne Evrell, Linnea Jönsson, Lisa Pyk Wirström och Rebecka Rolfart från Those Dancing Days

Gustav Ejstes

Anders Gustafsson, Andreas Nilsson, Simon Ohlsson, Jukka Rintamäki och Jon Ölmeskog från Silverbullit

Katharina Nuttall

Sharon Vaughn

Patrik Jensen och Peter Dolving från The Haunted

Sven Paddocks minnesfond

Carl-Axel Dominique

Evert Taubes minne

Maria Llerena

Skaps pris till Kai Gullmars minne

Lena Philipsson

Skaps hederspris

Rutger Gunnarsson

Skaps specialpris

Freemuse