Stipendier och priser / 101022

2010 års Karl Gerhard-stipendium tilldelas Claes Eriksson

Motiveringen lyder: Claes Eriksson har en enastående – och ibland ensamstående – röst i det svenska kultur- och underhållningslivet.

Ett nyfiket, unikt och underfundigt tilltal gör honom inte bara irriterande och störande utan också – och just därför – provocerande och uppfordrande till eftertanke och besinning. Claes Eriksson ger ett betydande bidrag i Karl Gerhards anda till vår tid: Tänk först och tala sedan. Eller sjung ut, men fundera över vilka som sjunger med! Ett galenskapande som ska belönas.

Karl Gerhard-stipendiet är på 40 000 kronor och delas ut av Karl Gerhard-sällskapet och Skap (Föreningen Svenska Kompositörer Av Populärmusik). Claes Eriksson får årets stipendium vid en tillställning på konsertlokalen Capitol i Stockholm, söndagen den 24 oktober kl. 15.00. Alla Skapmedlemmar är välkomna att närvara.