Stipendier och priser / 100914

Malin Almgren vinnare av Skaps jazzkompositionspris 2010

Skaps jazzkompositionspris 2010 tilldelades Malin Almgren från gruppen Profil Krokodil. Priset delades ut av Skaps hedersmedlem Bengt-Arne Wallin. Bland kvällens övriga vinnare fanns bland annat Utvarp – bästa jazzgrupp, och Max Agnas – bästa solist.

Årets jury bestod av Terese Larsson (SRJ), Erika Agnell (kompositör, bandledare), Joakim Mildner (jazzmusiker, professor i improvisation vid KMH) och Ola Bengtsson (prefekt vid jazzinstitutionen vid KMH).

Svenska Jazzriksförbundets final för unga jazzgrupper arrangerades i år för trettonde året i rad. Evenemanget hålls i samarbete med länsmusikorganisationerna, Musikhögskolan i Stockholm och jazzklubb Fasching. Vinnaren av bästa unga jazzgrupp representerar Sverige i en internationell final i Grahamstown, Sydafrika, sommaren 2011.