Påverkansarbete / 100118

Erik Enocksson nominerad till Nordiska Filmmusikpriset

Nu är de nominerade till Nordiska Filmmusikpriset offentliga. Priset har instiftats av de nordiska ländernas intresseorganisationer för upphovsmän och delas ut på Göteborgs filmfestival i februari 2010.

Vinnaren väljs ut av fem nominerade, en från varje nordiskt land. De nominerade för Nordiska filmmusikpriset 2010 är:

  • Flemming Nordkrog för Velsignelsen, Danmark
  • Dani Strömbäck för Letters to Father Jakob, Finland
  • Erik Enocksson för Man tänker sitt, Sverige
  • Trond Bjerknæs för Max Manus, Norge
  • Bardi Johannsson för Reykjavik-Rotterdam, Island

Erik Enocksson

Sveriges nominerade Erik Enocksson har blivit omtalad som den som inte tonsätter enbart det vi ser på filmduken utan snarare sägs hans kompositioner gestalta filmens själ.

Alla de nominerades filmer kommer att visas under Göteborg International Film Festival. De nominerade kommer också att närvara vid festivalen och en kort frågestund inleder första visningen av respektive film.

Vid invigninsceremonin, som hålls på biografen Draken fredag den 29 januari kommer ett arrangemang av kompositören Heikki Elo, med alla de fem nominerades filmmusik, att framföras.

Ett seminarie kommer också att hållas på temat filmmusik. ”Nordisk filmmusik finns!” Där vi kommer att presentera samtliga nominerade och ser fram emot en livlig diskussionom nordisk filmmusik. Moderator Mikael Carlsson. Observera att seminariet hålls på engelska.

Vinnare av det Nordiska filmmusikpriset meddelas vid Dragon Awards lördag 6 februari och prisas med 100 000 SEK.