Påverkansarbete / 091020

Nytt nordiskt filmmusikpris på Göteborgs filmfestival

Ett nytt årligt filmmusikpris har instiftats av de nordiska ländernas intresseorganisationer för upphovsmän. Filmmusikkompositörer från Sverige, Finland, Island, Norge och Danmark kommer att tävla om priset, som delas ut på Göteborgs filmfestival i februari 2010. Prissumman är 100 000 kronor.

Tillsammans med sina nordiska motsvarigheter har Skap – Föreningen Svenska Kompositörer Av Populärmusik – och fst – Föreningen Svenska Tonsättare – instiftat det nya filmmusikpriset. De nordiska ländernas organisationer väljer med hjälp av varsin jury ut en kandidat från sitt land. Sedan utser en internationell jurygrupp med deltagare från samtliga länder vinnaren.

De nominerade filmerna kommer att visas under Göteborgs filmfestival 2010. På så sätt sätter vi fokus på nordisk filmmusik under hela festivalen.

Kvalificerade till nominering är de kompositörer vars musik medverkat i filmer som gått på bio mellan den första oktober 2008 och 2009.

För frågor och mer information, kontakta Skap, info [at] skap [dot] se, 08-783 88 39.