Upphovsrätt / 090119

Stim bemöter Ipred-lagens kritiker

I artikeln skriver Stims vd Kenth Muldin att Ipred-förslagets motståndare och förespråkare hittills talat förbi varandra. Stim och andra förespråkare har framförallt argumenterat för upphovsrättens grundprinciper och för att de som skapar kultur måste kunna få betalt. Motståndarna har kritiserat förslaget för dess konsekvenser för rättssäkerheten och integriteten.

– Kritiken mot Ipred har inte på allvar bemötts, vilket felaktigt kunnat tolkas som att det saknats svar. Vi anser att det är viktigt att motståndarnas argument bemöts, säger Kenth Muldin, vd för Stim.

I Stims debattartikel på Newsmill besvaras fem frågor som förekommit flitigt i debatten om Ipred. Debattartikeln ger även en fördjupning kring hur upphovsrätten fungerar i praktiken i dag.

– Det här är en komplicerad fråga. Många av kritikernas farhågor bygger på okunskap och missuppfattningar, säger Kenth Muldin.

I december presenterade regeringen sin proposition om det så kallade Ipred-direktivet. Lagförslaget ligger nu hos riksdagen som förväntas fatta beslut i frågan den 25 februari.

Här kan du läsa hela artikeln