Kallelse: Välkommen till Skaps årsstämma 2022

Vi välkomnar alla röstberättigade medlemmar till Skaps digitala årsstämma måndag 28 mars klockan 15.00-18.00. Anmäl dig nedan senast 22 mars för att få de länkar du behöver.

Så går det till

Vi kommer, liksom tidigare år, att med hjälp av konsulter från Styrelsepost använda Zoom för videokommunikation och VoteIT för handlingar, talarlista och röstning. Alla som anmäler sig kommer att få ett mail med vidare instruktioner om nedladdning och inloggning innan stämman. 

Observera att du måste ha anmält dig för att kunna vara med på stämman eftersom behörigheter att rösta läggs in i systemen på förhand.

Tider

14.30 öppnar vi länken så att du kan logga in och testa ljud och bild
15.00 Stämman startar
– Skaps ordförande hälsar alla deltagare välkomna och berättar om Skaps verksamhet
– Parentation: vi minns de medlemmar som har gått bort sedan förra stämman
– Kort teknikgenomgång innan den formella årsstämman öppnas
18.00 Stämman avslutas

Möteshandlingar och årsredovisning

Du kan ladda ner kallelse och möteshandlingar nedan. Lösenordet har du fått i kallelsen. Handlingarna kommer även att finnas tillgängliga i VoteIT.

Årsredovisning och sammanfattning av Skapåret 2021 hittar du här.

Fullmakt

Har du inte möjlighet att själv delta kan du lämna fullmakt till en annan röstberättigad medlem (som anmält sig) att rösta i ditt ställe.

Fyll i, signera, bevittna och maila fullmaktsformuläret till info@skap.se senast 24 mars. Det går bra med både underskrifter och e-signaturer.

Friskrivning vid uppkopplingsproblem: Vi kommer göra vårt yttersta för att tekniken ska fungera för alla som vill delta. Eventuellt uppkopplingsproblem för den enskilda medlemmen kan Skap dock inte ta ansvar för, utan kommer att genomföra stämman som planerat. Ett sätt att försäkra sig ytterligare om att uppkopplingen inte går ner under stämman är att ansluta till en fast uppkoppling med sladd och inte förlita sig på trådlösa nätverk. Kom ihåg att sätta mikrofonen på mute när du inte talar. Ha gärna kameran på så att vi ser alla, men om du får dålig uppkoppling kan du testa att stänga av den.

Medlemsmöte 21 mars om upphovsrättsdirektivet och den musiktekniska utvecklingen

Den 21 mars klockan 15.30-17.00 välkomnar vi dig till ett digitalt medlemsmöte om upphovsrättsdirektivet och de tekniska framsteg som görs för att identifiera upphovspersonerna till musiken som spelas.

15.30-16.15
Presentation och analys av det nya upphovsrättsdirektivet och hur det kan påverka dina avtal. Alfons Karabuda leder samtalet tillsammans med Ulrica Källén från KLYS och Skaps juridiska rådgivare Andreas Wendén. Du får chans att ställa frågor!

16.20-17.00
Vi bjuder in Stim och Utopia Music för en uppföljning på det intressanta arbetet att genom scanning hitta låtar och upphovspersoner – och på så sätt förbättra royaltyutbetalningarna.

Anmäl dig nedan för att få Zoomlänken.

Anmälan är stängd, kontakta info@skap.se

Ser du inte anmälningsformuläret? Testa att byta webbläsare till exempel Google Chrome.