Välkommen till Skaps årsstämma 2021


Skaps digitala årsstämma går av stapeln måndag 29 mars 2021 klockan 15.00–18.00. Den 24 mars klockan 13.30–16.30 vill vi dessutom välkomna dig till en eftermiddag med spännande webinarier. Du anmäler dig till stämman senast 23 mars och får sedan de länkar du behöver. Observera att du måste ha anmält dig för att kunna vara med på stämman eftersom behörigheter att rösta läggs in i systemen på förhand.

Sista anmälningsdag var 23 mars 2021. Maila info@skap.se om du har frågor eller vill uppdatera din anmälan.

Så funkar det: Vi kommer att med hjälp av konsulter från Styrelsepost använda Zoom för videokommunikation och VoteIT för handlingar och röstning. Alla som anmäler sig kommer att få ett mail med vidare instruktioner om nedladdning och inloggning innan stämman. 

Möteshandlingar och årsredovisning: Samtliga möteshandlingar har mailats till alla medlemmar och kan laddas ner nedan (lösenordet har du fått i kallelseutskick per mail). Dessa kommer även att finnas tillgängliga i VoteIT.

Här kan du läsa om Skapåret 2020 och ladda ner årsredovisningen.

Fullmakt: Har du inte möjlighet att själv delta kan du lämna fullmakt till en annan medlem (som anmält sig) att rösta i ditt ställe. Fyll i, signera, bevittna och maila in fullmaktsformuläret till info@skap.se senast 28 mars. Vi accepterar e-signaturer med BankID. Exempelvis Kivra erbjuder detta alternativ gratis för dess användare.
Ladda ner fullmaktsformulär.

Friskrivning vid uppkopplingsproblem: Under rådande omständigheter gör vi så gott vi kan. Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla föreningar att från och med 1 april 2020 hålla sina årsmöten digitalt. Vi hoppas på förståelse och kommer göra vårt yttersta för att tekniken ska fungera för alla som vill delta. Eventuellt uppkopplingsproblem för den enskilda medlemmen kan Skap dock inte ta ansvar för, utan kommer att genomföra stämman som planerat. Ett sätt att försäkra sig ytterligare om att uppkopplingen inte går ner under stämman är att ansluta till en fast uppkoppling med sladd och inte förlita sig på trådlösa nätverk. Kom ihåg att sätta mikrofonen på mute när du inte talar. Ha gärna kameran på så att vi ser alla, men om du får dålig uppkoppling kan du testa att stänga av den.

Program webinarier 24 mars

Alla medlemmar är varmt välkomna till en eftermiddag med spännande webinarier. Alla som anmäler sig får sedan en länk till Zoom.

Onsdag 24 mars klockan 13.30-16.30

13.30
Big Data & royalties = snabbare, bättre, säkrare?

Ett samtal med experter om framtidens system för royalties, avräkningar, blockchain och sannat som påverkar musikskapares vardag.
Medverkande: Utopia Music med flera

14.15
Stimsfären i framtiden

Stim står under ständig utveckling och så även 2021 förstås. Detta är ett samtal med ett antal nyckelpersoner inom Stimkollektivet för att reda ut prioriteringarna.
Medverkande: Alfons Karabuda (ordf. Skap), Carina Brorman (ordf. Stim), Kerstin Mangert (ordf. Musikförläggarna), Martin Jonsson Tibblin (ordf. FST)

15.00
Musiksverige: återstarten

Att svenska musikskapare behöver all hjälp de kan få från statligt, regionalt och kommunalt håll i framtiden är en självklarhet. Men hur kan vi som musikskapare påverka diskursen framgent?
Mederkande: Alfons Karabuda, Karin Inde (styrelseledamot Musiksverige samt verksamhetsledare Musikcentrum Väst) och Ludvig Werner (vd, IFPI)

15.45
Skap Producers Group: D.I.Y – nya möjligheter och utmaningar

Fler och fler är intresserade av att producera sig själva, eller åtminstone nå nya kvalitetsnivåer på sina egna inspelningar. Ett samtal om ljudteknisk utveckling och nya möjligheter – och utmaningar – för Skapmedlemmar.
Medverkande: Anders Wollbeck (musikskapare och styrelsemedlem Skap), Maria Marcus (musikskapare och producent), Fredrik Thomander (musikskapare och producent)

Ser du inte anmälningsformuläret? Testa att byta webbläsare till exempel Google Chrome.