Medlemslägenhet i Paris

Skaps lägenhet ligger på en lugn och gemytlig gata i hjärtat av Montmartre, Paris 18:e arrondissemang.

Lägenheten är ca 30 kvadratmeter och består av en liten hall, ett rum med sängskåp och matbord, badrum med dusch och ett litet kök av kokvrå-karaktär. Den lämpar sig bäst för max två personer. I lägenheten finns det mesta som behövs för er vistelse, såsom lakan och handdukar, städutrustning, köksinventarier och så vidare.

ADRESS OCH VÄGBESKRIVNING

39 Avenue Junot, 3 trappor
750 18
Paris
FRANKRIKE

Dörren mitt emot hissen.

Flygplats: Charles De Gaulle eller Orly-flygplatsen.
RER (”pendeltåg”)-hållplats: Gare du Nord
Tunnelbana: Lamarck-Caulaincourt

Här hittar du vägbeskrivningar från respektive flygplats: https://www.parisaeroport.fr/en

NYCKLAR

I Paris använder vi Keycafés nyckeltjänst. Nycklarna hämtar du ut på det obemannade tvätteriet Laverie Caulaincourt 61 Rue Caulaincourt nära lägenheten (öppet mellan 07.00-22.00). Observera ny adress för tvätteriet.

Notera att nycklarna kan hämtas senast klockan 22.00 – tänk på detta när du bokar din resa.

Du får ett e-mail direkt från Keycafé en vecka innan avresa med instruktion hur du hämtar ut nycklarna. Har du inte fått mailet? Titta i din skräppost innan du mailar lagenhet@skap.se

Det lättaste sättet är att använda Keycafés app men du kan naturligtvis hämta ut nycklarna utan app och smartphone. All denna information finns i mailet från Keycafé.

Den droppformade brickan på nyckelknippan används till det elektroniska låset till porten in i huset (det finns ingen kod). Brickan från Keycafé använder du när du lämnar tillbaka nycklarna. Observera att du scannar brickan på sidan av nyckelskåpet vid återlämningen, inte på displayen. Om du har problem när du ska lämna tillbaka nyckeln kan du nå Keycafé på telefon 003397518752.

Vi har en uppsättning nycklar och dessa ska vid utcheckning återlämnas på samma ställe där du hämtat dem och får på inga villkor lämnas kvar i lägenheten. Lämnas nycklarna kvar i lägenheten kommer det att utgå en extra faktura om 800 kronor eftersom det innebär en merkostnad för Skap och det blir svårt för nästkommande gäst att hämta ut nycklarna vid incheckning.

IN- OCH UTCHECKNING

 • Incheckning kl. 15.00
 • Utcheckning kl. 11.00

Observera att nycklarna måste hämtas innan kl. 22.00, samt återlämnas på samma Keycafé direkt vid utcheckning. Det är tyvärr inte möjligt att lämna kvar väskor i lägenheten under städning.

AVBOKNING

 • Fram till 30 dagar innan avresa kan du avboka lägenheten kostnadsfritt och få pengarna tillbaka.
 • Vid avbokning efter 30 dagar innan avresa får du tillbaka 50% av beloppet.
 • I händelse av sjukdomsfall för dig eller någon i ditt sällskap återbetalas beloppet mot uppvisande av läkarintyg.
 • Vid avbokning efter avresedatum debiteras full betalning.

För administrativa ärenden och avbokning maila lagenhet@skap.se. Ange kontouppgifter för eventuell återbetalning.

KONTAKT

För avbokning och administrativa ärenden maila lagenhet@skap.se.

Företaget Céline Concierge är vår lokala hjälp med nyckeladministration, städ och tillsyn. De har öppet måndag-fredag klockan 09.00-18.00 (Paristid). Telefon: +33 (0)7 83 28 54 22 (Audrey) eller +33 (0)7 49 75 84 89 (Diana)

Hör av dig till dem om något akut händer, såsom större vattenläckor, inbrott, utelåsning, brand, elfel (utöver det du kan åtgärda själv, se nedan). Vid sådana tillfällen kan de nås även utanför kontorstid.

ORDNINGSREGLER

Skaps medlemslägenheter är just medlemslägenheter och bygger på att du som vistas i lägenheterna lämnar dem i gott skick till nästa Skapmedlem. Följ checklistan innan du lämnar lägenheten. Bryter man mot ordningsreglerna utgår ett vite om 2000 kr samt att man inte får boka Skaps lägenheter i framtiden.

 • Överlåtelse av lägenhet till annan hyresgäst är absolut förbjudet
 • Rökning är förbjudet
 • Husdjur är inte tillåtna i lägenheten
 • Max två vuxna som bor i lägenheten
 • Det är mycket lyhört i lägenheten så tänk på grannarna. Spela därför inte hög musik efter kl 21.00
 • Ett lakanset, samt två badlakan/handdukar per person ingår under vistelsen. Eftersom det inte finns samma resurser som på ett hotell kan inte linnet bytas varje dag.
 • Nycklarna ska vid hemresa återlämnas på samma ställe där du hämtar dem och får på inga villkor lämnas kvar i lägenheten. Lämnas nycklarna kvar i lägenheten kommer det att utgå en extra faktura om 800 kr eftersom det innebär en merkostnad för Skap.

Checklista när du lämnar lägenheten

 • Avlägsna alla torra livsmedel såsom mjöl, flingor etc. Det enda du kan lämna kvar är kryddor, salt, socker, kaffe (använd kaffeburken), te samt oöppnade drycker.
 • Töm och torka ur kylskåp, frysen och ugnen
 • Släng kaffefiltret
 • Disken ska vara ren samt inplockad i skåpen, ingenting ska lämnas i diskstället
 • Har du ommöblerat, ställ tillbaka allt som det var när ni anlände till lägenheten
 • Se till att badrummet är fritt från hår och otrevligheter
 • Släng alla sopor
 • Ställ inte bagage i trappuppgången

Slutstädning samt tvätt tar Skap hand om.

Om något går sönder

 • Om du har sönder glas, porslin eller mindre inventarier köp nytt om du har möjlighet och spara kvittot så ersätter Skap dig när du kommer hem. Det finns ingen fastighetsskötare på plats som gör detta.
 • Går någon av de större inventarierna sönder, möbler, hemelektronik eller annat skall detta rapporteras till Skap efter hemkomst.
 • Det finns dammsugare, sopborste, trasor och rengöringsmedel i städskåpet. Om dessa är slut – köp nya och spara kvittot så ersätter Skap dina utlägg. OBS! Använd sparsamt med vatten om du torkar golven – de är känsliga för fukt.

Med anledning av covid-19: Medlemmens/resenärens ansvar
Med tanke på de hälso- och säkerhetsrisker som följer av covid-19-pandemin uppmanas Skaps medlemmar att granska de rese- och hälsorestriktioner/-rekommendationer som utfärdats av relevanta myndigheter och hälsomyndigheter i Sverige, Frankrike och Spanien. Innan du åker är du som resenär skyldig att ta reda på vilka restriktioner som gäller för din destination, samt se över att dina försäkringar gäller under rådande situation. Skap tar inte ansvar för medlemmar som blir sjuka under vistelsen i medlemslägenheterna. Ha nödvändiga kontaktuppgifter och handlingar till hands om du måste kontakta lokal sjukvård.

Skap erhåller sig rätten av avboka vistelser vid allvarliga behov. Bokningsavgift återbetalas om Skap måste avboka hela vistelsen.

RÅD OCH INFORMATION

Brandvarnare sitter i taket. Om batteriet tar slut, köp nya och byt ut. Spara kvittot så ersätter Skap dig för dina utlägg.

Butiker på Rue Caulaincourt ca 50 meter från lägenheten ligger närmsta matvarubutik. På samma gata finns även bagerier, chokladaffär, vinbutik, elhandel, jourbutik och annat.

Dricksvatten. Kranvattnet kan drickas men de flesta föredrar att köpa dricksvatten på flaska. Lämna gärna kvar en oöppnad flaska till nästa gäst, det uppskattas.

Elsäkringar. Till vänster om dörren när du kommer in finns ett antal strömbrytare. Samtliga strömbrytare skall vara i uppfällt läge när elen är tillslagen. OBS! Eluttaget vid fönstret aktiveras med en strömbrytare. Om det verkar sakna ström beror det förmodligen på att brytaren är av.

Ficklampa finns i verktygslådan i garderoben i hallen.

Glödlampor finns i garderoben i hallen. När lamporna börja ta slut: köp 5 – 10 nya, spara kvittot så ersätter Skap dig när du kommer hem. Det finns en liten stege i garderoben du kan använda när du skall byta lampor.

Gästboken ligger i bokhyllan ovanför sängskåpet, läs tidigare gästers tips och skriv gärna några rader innan du åker.

Internet. Bredband finns. Nätverksnamnet (nom de reseau) är Freebox- A5403F och lösenordet (clef WPA) är veritos-demoreris-impulsas25-pelamys9! (obs – utropstecknet ingår i lösenordet). Modemet kan vara utdraget, sätt i kontakten.

Metro närmsta station är Lamarck-Caulaincourt.

MIDI-keyboard av enklare modell finns för den som har med sig dator och vill komponera.

Musikinstrument. Det finns en bra, nylonsträngad gitarr i hallen. Lägg tillbaka den i sitt case när du inte använder den. På gatan Rue De Rome ligger instrumentbutikerna ligger på rad.

Parkering. Lägenheten saknar egen parkering. Parkering på gatan är dyrt, enklast är att parkera i p-hus. http://www.parkingsdeparis.com/EN/

Porttelefon hänger vid dörren i hallen. Tryck in klykan extra djupt om du skall öppna porten.

Restauranger finns det självklart gott om. Om man kommer ner för trapporna utanför fastigheten och tar in höger Rue Caulaincourt ligger flera bra vinbarer och restauranter. I gästboken som ligger i lägenheter finns många goda tips på restauranger och barer!

Rökning är ej tillåtet inne i lägenheten.

Stege finns i en av garderoberna om du behöver klättra högt.

Strykbräda och strykjärn finns i garderoben i hallen.

Sängen är ett sängskåp. Plocka bort kuddarna i soffan och fäll försiktigt ner bädden genom att lyfta på spärren till höger av skåpet.

TV finns i lägenheten.

Tvätt. Det finns ingen tvättmaskin i lägenheten. Däremot finns en tvättinrättning på Rue Caulaincourt där man kan lämna in tvätt och hämta den dagen därpå.

Vattnet i lägenheten är i normala fall påslaget. Det regleras med en liten regel till vänster om toalettstolen.

Ytterdörren är av den typen som går i lås när man slå igen den, tänk på att inte låsa dig ute!

Återvinning

 • Hushållssopor slängs innanför dörren till höger om hissen på entréplanet.
 • Skrymmande avfall, som t ex stora pappkartonger, kan ställas ut i sopsäck på gatan onsdagar och lördagar. Sophämtningen sker efter kl. 17, så ställ inte ut saker för lång tid innan dess.
 • Glas slängs i kärl på torget ovanför metrostation Lamarck-Caulaincourt. OBS – släng dina glasflaskor innan du checkar ut.
 • Batterier och glödlampor kan återvinnas i de flesta mataffärer. Det brukar finnas en låda vid ingången.

Ha en fin vistelse önskar vännerna på Skap!