UTBILDNING

Skap satsar offensivt på utbildningar inom upphovsrätt, produktionsteknik, avtal och allt annat som kan vara av nytta för att främja musikskapares karriärer. Vi bevakar därför Sveriges existerande och nya utbildningar och undersöker löpande vad kollektivet önskar sig. Vill du rekommendera en utbildare, kurs eller dylikt – e-maila oss gärna på info@skap.se!

Workshops och lounger

Skap genomför workshops och lounger av olika slag, oftast kring produktionsteknik och annat nyttigt som får medverkande att fungera bättre i sin studio. Loungerna tar oftast formen av seminarium eller föreläsning men alltid innehåller ett stort mått av kunskapsutbyte i form av öppna diskussioner kring ett givet ämne – bland med en inbjuden expert. I dessa deltar både engagerade medlemmar, styrelse och kansli som vill diskuterar aktualiteter. Information om hur du anmäler dig hittar du löpande i medlemsbrevet. Kommande samt tidigare evenemang hittar du längst ner på sidan.

Skap arrangerar Din Musikbusiness som initierades och drivs av journalisten Ametist Azordegan och Skaps jurist Andreas Wendén och är ett evenemang som gått av stapeln årligen sen 2013. Hösten 2021 kommer det att växa sig ännu större då vi introducerar Din Musikbusiness Summit – en heldagsevent med workshops, seminarier och festligheter på fantastiska Färgfabriken i Liljeholmen. Läs mer om Din Musikbusiness här eller gå till hemsidan direkt och anmäl dig till nyhetsbrev och ta igen det du missat. Din Musikbusiness är även väldigt aktivt på framför allt Instagram där du som musikskapare får väldigt mycket matnyttig information samt ta del av utbildande samtal med Sveriges vassaste musikskapare och -producenter! 

Skap samarbetar med Transit Kulturinkubator som till vardags håller till på Konstfack där erbjuder inkubatorplatser åt kulturskapare från alla discipliner. De är experter på kreativ process och att skapa en hållbar affär kring sitt konstnärsskap utan att göra avkall på kvalitet och integritet. För Skaps räkning håller Transit i både digitala och fysiska workshops om process, metodik, stipendium och hur du som musikskapare bör arbeta för att skapa långsiktigt hållbar ekonomi utan att göra avkall på kreativitet och konstnärlig ambition. 

Kommande:

2021 TBD: Skaplounge om aggregatorer
Gång på gång får vi på Skap frågor kring aggregatorer och hur man använder dessa på ett effektivt sätt för att planera och nå ut med sin musik. Nu är det dags att reda ut begreppen! Anmäl dig till info@skap.se

Genomförda:

(Understrukna är länkade till inspelning)

201215: (Inget event pga Covid-19 men en serie digitala samtal, ”DMB Talk”) Hur är det att vara A&R? / Den riktiga karriärskurvan / Closeup med Finess / Hur tjänar man pengar på musiken? / Viktigaste frågan just nu / Vi tar tempen på rapmusiken
201118: Workshop: Digital Orkestrering
201006: Workshops: OPM med Transit i Sthlm och Gbg
201022: Skaplounge: Musikjurik med Andreas ”Popjuristen” Wendén
201019: Skaplounge: Ekonomi under coronapandemin
201012: Skaplounge: Om buy-outs med Charlie Sanders
200930: Skaplounge: Hur fungerar Skaps nya streamingportal Strömmen?
200909: Skaplounge: Hur mår barnmusiken?
200615: Workshop: Skap x Transit: Rita din process
2019: DMB: Silvana ImamAstma & Rocwell
2018: DMB: Rebecca & FionaPato Pooh och Kristian Riffo
2017: DMB: Matte CalisteBabak AzarmiMin Stora Sorg
2015: DMB: Oskar LinnrosSarah Dawn FinerVic VemTitiyo
2014: DMB: PetterSupreme
2013: DMB: Amir ChamdinSalla Salazar